(video) Reportaj de la Varnița. Alegători din stânga Nistrului revoltați, autocare și microbuze pline de oameni: Nimeni nu ne-a dat bani, măcar cu 100 de grame să ne servească

Aglomerație la secțiile de vot de la Varnița care sunt arhipline. Alegătorii aduși organizat cu autocare și microbuze au făcut coadă și se declară revoltați de organizare.

Foto: UNIMEDIA

„Măcar 100 de grame să ne dea” sau „Să transmiteți celor de la CEC de proasta organizare” sunt câteva din declarațiile acestora.

Oamenii spun că au venit din Tighina și Tiraspol. De asemenea neagă faptul că ar fi primit 20 de dolari pentru vot, chiar dacă recunosc că au semnat. Vedeți mai jos mai multe imagini surprinse de studentul la Jurnalism, Mihai Caragacean.

În aceași timp fluxul de autocare și microbuze nu contenește. Din imagini se vede și un autocar cu însemnele unei companii de cablaje condusă de fostul președinte a Paramentului. Contactat telefonic, Igor Corman s-a declarat mirat de prezența acestuia, menționând că astăzi compania pe care o conduce are zi liberă și este imposibil ca să ducă oameni la vot. În aceași timp, Igor Corman spune că sunt 4 companii de transport cu care producătorul de cablaje are relații contractuale și spune că nu e norma ca acestea să folosească însemnele acesteia în alte scopuri. Între timp, IGP anunță că a documentat și amendat mai muți șoferi pentru transport ilicit de pasageri și va veni ulterior cu mai multe detalii.

La ora publicării știrii, 13.00 au votat peste 16 mii de alegători din Stânga Nistrului.


Pub