CEC vine cu o reacție la informația precum că alegătorii sunt aduși în mod organizat la secțiile de vot: „Legislația nu prevede anumite interdicții”

Comisia Electorală Centrală a venit cu o reacție la informațiile apărute în spațiul public privind cazurile de transportare la secțiile de votare a cetățenilor cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului. Potrivit CEC, legislația națională nu prevede anumite interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare.

Foto: UNIMEDIA

Aceste cazuri urmează fiind documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor.

Mai mult, Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte.

„Cu privire la cazurile când cazurile când alte persoane autorizate să observe desfășurarea procesului electoral în cadrul secțiilor de votare încearcă să influențeze decizia alegătorilor despre participarea la scrutinul refendar organizat astăzi, Comisia atenționează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării. Aceștia eliberează alegătorilor toate tipurile de buletine de vot, atît pentru alegerile parlamentare, cît și pentru referendumul republican consultativ, fapt pentru care alegătorii vor semna în listele electorale. Decizia de a vota în cadrul referendumului și a alegerilor parlamentare aparține alegătorului”, se menționează în comunicatul emis de CEC.

Zeci de autocare cu cetățeni aduși din stânga Nistrului au fost surprinse și la Varnița. Potrivit localnicilor, primele autocare au ajuns în localitate pe la ora 6.50. Din primele informații se pare că alegătorii au fost adunați de structurile de forță transnistrene, dar și angajații companiei Sheriff.

UNIMEDIA a publicat un reportaj video în care se vede cum secțiile de vot din Varnița sunt arhipline. Oamenii formează cozi pentru a ajunge să voteze.

După imaginile de la Varnița și Doroțcaia, a apărut și un video de la Ștefan Vodă. Oameni aduși în mod organizat din regiunea transnistreană așteaptă să-și voteze candidații.


Pub