(video) Alegeri 2019: Briefing de presă susținut de Partidul Democrat

Șeful staff-ului electoral al PD, Vladimir Cebotari, a susținut un briefing de presă privind sesizările depuse la Comisia Electorală Centrală.

Până la această oră, Partidul Democrat a depus cinci sesizări la CEC:

Democrații au depus o sesizare la CEC în care scriu că reprezentanții unui ONG ar face presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale Centrale ca să nu dea și buletinele de vot pentru referendum, împreună cu cele privind votul pentru alegerile parlamentare.

O altă sesizare se referă la faptul că Partidul Socialiștilor ar „oferi bani alegătorilor din localitățile amplasate în stânga Nistrului pentru a vota pentru concurentul electoral respectiv”.

„În acest sens, am fost sesizați de către cetățeni, că exponenții PSRM oferă bani alegătorilor din localitățile amplasate în stânga Nistrului pentru a vota pentru concurentul electoral respectiv.

Considerăm că este o ilegalitate gravă, dat fiind că, potrivit Codului electoral, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani sau alte bunuri materiale în schimbul votului.

Potrivit altor două sesizri depuse de PD, Maia Sandu ar fi făcut agitație electorală anti referendum, deși nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru referendum, iar PSRM ar oferi bani alegătorilor pentru participarea la votare în secțiile din stânga Nistrului.

Totodată, printr-o altă sesizare PD îl acuză pe Andrei Năstase că ar fi făcut agitație electorală în incinta secției de votare în care și-a exprimat votul.

Prin a cincea sesizare PD spune că la o secție de votare din Comrat a fost utilizată emblmatica Federației Ruse.


Pub