(update) Partidul ȘOR acuză blocul ACUM de corupere a alegătorilor în circumscripția nr.50, din Vest

(updapte) Candidata Partidului ȘOR pe circumscripția uninominală 50 (Vest), Tatiana Platon, a depus o sesizare la CEC, în care acuză reprezentanții blocului acum de corupere a alegătorilor.

Foto: UNIMEDIA

„Potrivit informațiilor parvenite de la mai mulți cetățeni, moldovenilor care merg să voteze în cadrul secției de votare din Frankfurt, Republica Federală Germania, din circumscripția electorală uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova, li se oferă sume de bani în schimbul votării pentru candidatul pe circumscripția uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova – Maia Sandu, precum și pentru Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS – pe circumscripție națională”, se arată în textul sesizării depuse de candidata Partidului ȘOR la CEC.

„În acest sens, cetățenilor moldoveni care acceptă să beneficieze de remunerare financiară, li se cere întîi de toate să probeze prin fotografii pe telefonul mobil că au votat pentru Maia Sandu și Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, după care li se transmit diverse sume de bani în euro”, mai scriu reprezentanții partidului.

Partidul ȘOR a depus mai multe plângeri la CEC prin care semnalizează un „șir de încălcări și abuzuri în ziua votului”.

În plângerile depuse, partidul menționează „distrugerea afișajului electoral la Cahul și Comrat, transportarea în grup a alegătorilor. La Chișinău a fost înregistrat un caz de violență asupra reprezentanților Partidului politic ȘOR. Mai mulți provocatori i-au atacat pe reprezentanții noștri, rupând materiale promoționale. Pe acest caz a fost solicitată intervenția poliției, care a documentat contravenția.

De asemenea, la Florești reprezentanții altor partide au trecut la amenințări la adresa membrilor Partidului politic ȘOR”.

Sesizări la CEC au fost depuse și de către Partidul Demcocrat. Și blocul ACUM a atenționat că în circumscripția nr.33 susținători ai lui Constantin Țuțu ar fi aduși organizat la secțiile de votare.


Pub