(foto/video) Schema „alegătorului transnistrean” s-a mutat la Chișinău. Sute de cetățeni din stânga Nistrului surprinși la secțiile de votare din centrul capitalei

Cetățeni din stânga Nistrului au sosit la Chișinău pentru a vota la alegerle parlamentare. Potrivit șefei secției de vot situată în incinta liceului „Gheorghe Asachi”, peste 400 de cetățeni din regiunea transnistreană au votat în secția respectivă.

De asemenea, pe străzile din centrul orașului au fost observate mai multe autocare, iar oamenii care cobor din acestea nu doresc sa vorbească.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, pentru cetățenii din stânga Nistrului au fost deschise 47 de secții de votare, pentru cele două circumscripții care au revenit regiunii transnistrene. Pe teritoriul Chișinăului au fost deschise în total 9 secții de vot.

Amintim că de azi dimineanța, zeci de autocare cu cetățeni aduși din stânga Nistrului au fost surprinse la Varnița, Ștefan Vodă și Doroțcaia. Și la Criuleni zeci de oameni au fost aduși organizat cu microbuzele pentru a vota.

Potrivit CEC, legislația națională nu prevede anumite interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare. Totuși,CEC scrie că aceste cazuri urmează fiind documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor.

Secție de vot Gheorghe Asachi / Sursa:UNIMEDIA
Secție de vot Gheorghe Asachi / Sursa:UNIMEDIA
Secție de vot Gheorghe Asachi / Sursa:UNIMEDIA


Pub