Alegeri 2019: Militarii Armatei Naţionale își exercită dreptul la vot

Militarii Armatei Naţionale îşi exercită astăzi dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare în Republica Moldova. Conform legislaţiei în vigoare, aceştia votează în baza legitimaţiilor de serviciu.

Foto: army.md

Astfel, militarii în termen din toate garnizoanele votează la secţiile de votare din raza de circumscripţie a unităţii în care îndeplinesc serviciul militar. Conform legislaţiei în vigoare, aceştia votează în baza legitimaţiilor de serviciu.

Studenţii Academiei militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” îşi exercită dreptul la vot la secţia de votare din cadrul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (strada Haltei 6), în baza buletinelor de identitate, fiind înscrişi pe lista electorală suplimentară.

Militarii din cadrul Forţelor de Menţinere a Păcii dislocaţi în Varniţa, Coşniţa şi Cocieri votează la secţiile de votare din localităţile în care sunt dislocate subdiviziunile din care fac parte.

Cu referire la militarii prin contract, aceştia votează la secţiile de votare unde îşi au domiciliul, în baza buletinelor de identitate.

Totodată, ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale din contingentul KFOR-10, detaşat în Kosovo votează la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Sofia, Bulgaria, pe lista electorală suplimentară, în baza paşaportului de străinătate.


Pub