(video) Premieră grandioasă la Geneva? De ce Bugatti promovează intens modelul legendar Type 57SC Atlantic

Elegant, sportiv, luxos și rar. Acestea sunt patru din mai multe epitete care pot care pot caracteriza un automobil marca Bugatti. Dar există un model pentru care acestea sunt deosebit de adecvate: Type 57SC Atlantic Coupe nu este doar una dintre legendele Bugatti, dar poate cea mai mare din istorie.

Foto: autoblog.md

Doar patru exemplare au fost create între anii 1936 și 1938. Trei dintre aceste coupeuri extraordinare au reuşit să supravieţuiască până în prezent şi sunt considerate ca fiind cele mai valoroase maşini din toată lumea! Lumea auto a fost în căutarea celui de-al patrulea Atlantic de peste 80 de ani!

Fiul lui Ettore Bugatti, Jean, a început să modernizeze politica de modele a brandului de lux în jurul anului 1930. În loc de mai multe modele diferite, el a dezvoltat un model de bază de la care a derivat mai multe variante diferite. Astfel, Bugatti a proiectat Type 57 atât ca o mașină de producție în serie, cât și ca o variantă de curse. Gama includea diferite opțiuni de motorizare şi de caroserii, precum Galibier (sedan cu patru uși), Stelvio (decapotabilă), Ventoux (sedan cu două uși) și Atalante (coupe). Citeşte continuarea articolului pentru a afla istoria interesantă a modelului, pe AutoBlog.MD


Pub