(video) Partidul Liberal: „Indiferent de rezultat, curajul pe care l-am avut va fi răsplătit în timp”

Partidul Liberal a susținut un briefing de presă privind încălcările depistate în campania electorală. În acest sens, liderul PL, Dorin Chirtoacă, a ținut să mulțumească alegătorilor pentru participarea la vot.

„Este ora 2102. Procesul de vot s-a încheiat pe teritoriul RM. Mulțumim celora care au participat la alegeri. Este singura armă într-o democrație. Noi demult trebuia să facem o revoluție, iar dacă n-am făcut atunci cel puțin prin vot cetățenii și-au arătat ce-și doresc. Mulțmesc celora care au votat pentru PL. Indiferent de numărul care va rezulta, indiferent că vom fi mulți sau puțini, curajul pe care l-am avut va fi răsplătit în timp pentru că vom reuși să facem Unirea sec. XXI.

Mulțumim tuturor pentru efortul depus în campanie. Există o anumită susținere pentru PL. Ne vom bucura pentru fiece vot. Un vot dat pentru noi înseamnă mult. Unirea este principala prioritate. În situația în care am ajuns, trebuie să facem un pas pentru Unire.

Alegereile au fost fraudate prin tot ce au făcut Plahotniuc, Dodon și Șor în ultimii ani. Majoritatea cetățenilor cu care am vorbit mi-au spus că nu înțelegeau nimic când mergeau la vot.

În timpul campaniei, aceste trei partide au comis o mulțime de încălcări, de aceea am cerut excluderea PSRM-ului, PD-ului, ȘOR. Toate cererile ne-au fost respinse”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit liderului PL, posibilitatea diasporei de a influența lucrurile în RM a fost redusă în jumătate, iar cea mai mare fraudă a fost implicarea brutală a Federației Ruse în aceste alegeri.

„Partidele politice n-au avut bunul siumț să-i lase pe cetățeni să voteze liber. Noi n-am făcut campanie electorală nici sâmbătă și nici duminică. Au mers pe mâna lui Plahotniuc și au făcut campanie electorală chiar în ziua alegerilor”, a adăugat Chirtoacă.


Pub