Candidata Partidului ȘOR a sesizat CEC: „La Frankfurt alegătorilor li se propun bani în schimbul votului pentru Maia Sandu”

Candidata Partidului Politic ȘOR în circumscripția nr.50, Europa de Vest, Tatiana Platon, a depus o sesizare la CEC în care face referire la informații parvenite de la mai mulți cetățeni care reclamă faptul că la secția de votare din Frankfurt, Germania, li s-ar fi propus bani în schimbul votului pentru Maia Sandu și pentru Blocul ACUM.

„Potrivit informațiilor parvenite de la mai mulți cetățeni, moldovenilor care merg să voteze în cadrul secției de votare din Frankfurt, Republica Federală Germania, din circumscripția electorală uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova, li se oferă sume de bani în schimbul votării pentru candidatul pe circumscripția uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova – Maia Sandu, precum și pentru Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS – pe circumscripție națională”, se arată în textul sesizării depus de candidata Partidului Politic ȘOR la CEC.

Formațiunea a menționat într-un comunicat de presă că cetățenilor care acceptă banii li s-ar cere să fotografieze buletinul de vot pentru a aduce „dovada”.

„În acest sens, cetățenilor moldoveni care acceptă să beneficieze de remunerare financiară, li se cere întâi de toate să probeze prin fotografii pe telefonul mobil că au votat pentru Maia Sandu și Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, după care li se transmit diverse sume de bani în euro”, potrivit sesizării.

Tatiana Platon cere „intervenția urgentă a CEC și curmarea acțiunilor de corupere a alegătorilor”.

„În acest context, cerem de urgență intervenția CEC și a organelor de resort pe acest caz și curmarea acțiunilor de corupere a alegătorilor, cu pedepsirea celor care se fac vinovați”, solicită Tatiana Platon, candidata Partidului Politic ȘOR.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.