Alegătorii ne-au spus // „Am așteptat ziua aceasta foarte mult”

Elena Busuioc lucrează în Piața Centrală de mulți ani, locul unde, spun mulți, poți face radiografia întregii republici.

„Mă uit în jur și văd realitatea. Mi-e jale de lumea asta… Uitați-vă ce produse cumpără. Vin, se uită, parcă ar cumpăra de toate, dar pe urmă numără copeicile și vede că nici de 100 de grame nu-i ajung bani. Înainte lumea era plină de viață, dar acum vezi pe fețele lor că toți au probleme, toți sunt mâhniți. Câțiva ani în urmă, centrul Chișinăului era plin de oameni, era veselie. Dar acum, nu e nimeni pe străzi. Și asta-i dureros”, ne povestește vânzătoarea de fructe uscate și proaspete.

Totuși, femeia continuă să fie optimistă. știe că-și dorește o schimbare în bine și consideră că votul de astăzi îi va îndeplini visul.

„Eu cred că votul de azi va schimba ceva. Am așteptat ziua aceasta foarte mult.”

Elena este mama a doi băieți, unul de 23, altul de 27 de ani. Ambii sunt stabiliți în Anglia. Mezinul lucrează și învață acolo. Cel mai mare s-a însurat acum un an și nu are planuri de revenire acasă.

„Mă doare sufletul. Am muncit și eu o viață și nu am vrut copii să-mi fie plecați.”

Și mai mult o întristează că pe lângă rândurile tot mai rare ale tinerilor, nici bătrânii nu o duc mai bine. „Bătrâneii ăștia care se chinuie, și noi o să fie exact ca ei, cândva au fost cineva în viața asta, iar acum nimeni nu le mai atrage atenția”, spune Elena Busuioc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.