Sute de oameni aduşi la Codru
Politic 24 februarie 2019, 20:35 | 3829

După ce, în timpul campaniei electorale, întâlnirile copreședintelui Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase cu persoanele cu drept de vot au fost perturbate de grupuri de susținători ai candidatului PD Constantin Țuțu, aceiași indivizi i-ar fi mituit astăzi pe alegătorii încă de la deschiderea secțiilor de votare din suburbiile Chişinăului. Acuzațiile vin din partea lui Andrei Năstase, care a calificat ceea ce se întâmplă în circumscripția numărul 33 drept o fraudă de proporții. Cei din tabăra opusă nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Într-o intervenţie în direct pe Facebook, Andrei Năstase a atras atenţia că în secţia numărul 33/5 din oraşul Codru s-au format rânduri mari de alegători, aşa cum n-a fost la niciun alt scrutin. Năstase spune că, în acest oraș, dar şi în alte localităţi din preajmă,sunt aduşi sute de oameni din alte circumscripții ca să voteze pe liste suplimentare.

Potrivit lui Andrei Năstase, ceea ce se întâmplă în circumscripţia 33, dar şi în alte regiuni ale republicii, ar fi o demonstraţie de forţă a guvernării, care ar vrea să arate că țara poate fi stăpânită în continuare de „bandiţi”.

Andrei Năstase a mai atras atenţia că locuitorii orașului Codru nu pot efectiv să voteze din cauza sutelor de oameni aduşi din alte localităţi.

Majoritatea tinerilor care au venit să voteze pe liste suplimentare n-au dorit să vorbească cu reporterul JurnalTV. Cei care acceptat, însă, spun că au viză de reşedinţă în localitate, dar... nu ştiu pe ce adresă.

Nici șeful staffului electoral al PD, Vladimir Cebotari, nici purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni, Vitalie Gamurari, și nici reprezentanții Direcției comunicare a Comisiei Electorale Centrale nu au răspuns la telefon pentru a oferi comentarii la acest subiect.

Opinia ta contează. Comentează!