/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vlad Plahotniuc, după închiderea urnelor de vot: Nu vom pune condiții, dar nu vom accepta nici condiționalități

24 februarie 2019, ora 22:01

Liderii Partidului Democrat au făcut primele declarații după stop vot la secțiile de votare din țară. Președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, a declarat că este devreme pentru formula politică, dar a lăsat să se înțeleagă că pentru formarea următoarei majorități nu va pune condiții, dar nici nu va accepta condiționalități.

„Indiferent de diferențele doctrinale dintre partidele care vor fi în Parlament, politicienii din Moldova trebuie să aibă un singur scop – să facă viața oamenilor noștri mai bună. Nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm, noi nu avem subiecte pe care nu vrem să le discutăm, noi nu vom pune condiții, dar nu vom accepta nici condiționalități”, a declarat liderul democraților.

Prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, a menționat în cadrul aceluiași briefing că a mers la multe secții de votare unde a întâlnit observatori internaționali. „Chiar dacă opoziția a încercat să inducă în eroare observatorii internaționali, am încrederea că observatorii vor demonstra că aceste alegeri au avut loc liber. Au fost nereguli, dar ele nu pot influența cursul alegerilor”, a declarat Pavel Filip.

Vicepreședintele democraților, Andrian Candu, spune că a fost o campanie intensă, dar foarte frumoasă. „Am reușit să fim foarte des printre oameni, indiferent de etnie. Deși sistemul mixt este ceva nou pentru cetățenilor Republicii Moldova, interesul a fost foarte mare”, a spus democratul.

Andrian Candu consideră că procesul de vot în diasporă s-a desfășurat fără mari incidente și că au fost depășite dificultățile care se întâlneau la alte scrutine electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram