Au început alegerile Parlamentare! Prima secție de vot și-a deschis ușile în Ambasada Moldovei din Tokyo, Japonia

8333060220_d08dc22fd7_z

Primii moldoveni care vor ieși astăzi la votare sunt cei situați în Japonia. Cetățenii noștri pot vota doar la Tokyo, în incinta ambasadei Republicii Moldova. Este de fapt și cea mai estică secție de vot deschisă în cadrul acestor alegeri. Între Chișinău și Tokyo sunt 7 ore distanță.

Rezultatele complete ale scrutinului electoral Parlamentar o să le știm abia luni dimineața, când vor fi clare rezultatele de la secțiile de vot deschise pe coasta de est a continentului american, în Sacramento  și Seattle. Când acolo va începe numărarea voturilor, în Moldova va fi deja 6 dimineața, iar cel mai probabil, luni dimineața o să aflăm aproximativ numele celor 101 de deputați care vor face parte din următoarea legislatură, cea de a XXI-a.

Potrivit datelor prezentate de CEC, în Japonia s-au înregistrat prealabil doar 12 moldoveni. Secția din Tokyo face parte din circumscripția 49, Diaspora de la Estul Moldovei. Marea majoritate a buletinelor de vot vor merge totuși în Federația Rusă, dar și alte țări precum Ucraina, Israel și Turcia.

Aceștia sunt candidații de pe circumscripția electorală uninominală 49:

#Sîrbu Ina, PDM

#Para Gheorghii, PSRM

#Frasineanu Dorin, ACUM

#Klimenco Valerii, Partidul Șor

#Para Gheorghe, Candidat independent

#Pogorea Dumitru, Candidat independent

#Țipovici Nicolai, Partidul Nostru

#Ticuș Igor, Candidat independent

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente