image
Sursa foto: jurnal.md

Ludovic Orban: „Bătălie inegală în RM - Dodon-Plahotniuc, care controlează tot; Năstase şi Sandu, cu un aliat - cetățeanul”

Mâine, în Republica Moldova, se va decide direcția în care va merge țara noastră și asta în condițiile unei bătălii inegale: pe de o parte, tandemul Dodon-Plahotniuc, care controlează tot, și de cealaltă parte, alianța formată de Andrei Năstase şi Maia Sandu, care are ca unic aliat pe cetăţeanul care speră la o viață mai bună. Declarațiile îi aparțin președintelui Partidului Naţional Liberal din România, Ludovic Orban.

„Mâine se decide direcţia în care va merge Republica Moldova. Sunt alegeri parlamentare, organizate dupa un sistem electoral nou, impus de majoritatea parlamentară de traseişti care ascultă de ordinele oligarhului #Plahotniuc. Bătălia este inegală, seamană cu confruntarea dintre David şi Goliat. De o parte se află tandemul Dodon-Plahotniuc, care pe faţă se ceartă de ochii lumii, dar în spate sunt pe blat. Tandemul controlează tot. Instituţii ale statului, justiţie, administraţie locală, afaceri, mass-media. De cealaltă parte se găseşte alianţa formată de Andrei Năstase şi Maia Sandu, care are ca unic aliat pe cetăţeanul care îşi înţelege adevăratul interes, acela de a fi respectat de stat, de a avea drepturile şi libertăţile garantate, de a putea spera la o viaţă mai bună”, se spune în mesajul adresat de președintele PNL România cetățenilor RM.

„Campania a fost cap-coadă o dezinformare permanentă, puternic susţinută, marca SPUTNIK, împotriva blocului #ACUM, campanie orchestrată atât de media controlată de Plahotniuc cât şi de cea controlată de #Dodon. Sondajele de opinie sunt toate manipulate. Nimeni nu ştie cu adevărat ce este în sufletul basarabenilor. Chiar dacă situaţia pare fără speranţă, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să ştie că soarta, viitorul lor stă doar în mâinile lor. Şi că îşi vor hotărî destinul doar dacă participă la vot şi dacă se eliberează de minciunile care le-au fost servite de propagandă de dimineaţă până seară şi votează echipa pro-europeană, pro-democraţie, pro-romanească şi pro-bunăstare formată de Andrei Nastase şi Maia Sandu”, se mai spune în mesaj.

Ludovic Orban menționează, în context, că nimeni nu a crezut că Andrei Năstase va câştiga alegerile în Chişinău și, cu toate astea, le-a câştigat.

„Nimeni nu a sperat ca David să îl invingă pe Goliat. Şi totuşi a făcut-o. Puţini sunt cei care cred că democraţia şi valorile europene pot câştiga mâine. dar dăcă oamenii vor face ceea ce trebuie şi mâine vor vota aşa cum le dictează bunul simţ, raţiunea şi propriul interes, vor face ca opţiunea lor să fie cea câştigătoare. Votaţi cu curaj, fraţi basarabeni, şi veţi câştiga! De pe celălalt mal al Prutului mă rog ca Dumnezeu să vă dea gândul cel bun şi puterea de a izbândi!”, a conchis Ludovic Orban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: