(video) Avocații lui Veaceslav Platon: Ne vom prezenta astăzi la Penitneciarul nr.13 și nu vom pleca până nu ne vom convinge ca Platon este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale

Avocații lui Veaceslav Platon spun că nu cred în Administrația Națională a Penitenciarelor care a dezmințit faptul că Platon ar fi fost înjunghiat. Avocații au spus că se vor prezenta astăzi la Penitenciarul nr.13 și nu vor pleca până nu se vor convinge că Platon „este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale”.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

„Nu credem in minciunile acestei instituții de stat, care a reacționat cu o dezmințire.

Din 2016, avocații se confrunta cu fărădelegi comise de Penitemciarul nr. 13 și anume:

- Limitarea accesului la întrevedere cu avocații;

- nu a beneficiat de întrevederi cu soția;

- in februarie 2017 și August 2018 a fost bătut Platon Veaceslav;

- în septembrie 2018 bătuți avocații;

- depistate camere video in celula și in biroul de întrevedere;

- ridicate ziarele și actele avocaților;

- ridicate pixurile ca sa nu scrie;

- fără televizor in celula (P.S. Aureliu Șuhan declara pentru ziarul de garda, ca ar deține televizor in celula cu toate ca știa cu certitudine ca sunt minciuni);

- au refuzat escortarea la un medic stomatolog, fiind cu dureri de dinți;

- amenințarea medicului stomatolog de a nu acorda serviciile medicale;

- lipsirea de colete și de apa potabilă și alte încălcări comise care toate au fost respinse de aceste instituirii de stat, doar prin minciuni și in același mod eronic cum și actuala guvernare in frunte cu Vladimir Plahotniuc, prezintă minciuni întregii societăți.

Din motivul ca nu credem in cuvintele Administrației Naționale a Penitenciarelor, la data de 23.02.2019 orele 11:00, avocații lui Platon Veaceslav, se vor prezenta la Penitenciarul nr. 13 , de unde nu vor pleca pina nu se vor convinge ca Platon Veaceslav, este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale.

Totodata, invitam și presa independenta ca sa constate abuzurile acestei instituții penitenciare”, au scris avocații omului de afaceri.

Amintim că, colegul de celulă al omului de afaceri Veaceslav Platon, Alexandru Sîrghi, a scris o scrisoare procurorului general, în care a declarat că i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale. De asemenea, Sîrghi susține că în acest caz au fost implicați fostul său avocat și procurorul Procuraturii Anticorupție, Andrei Baeșu. Foștii și actualii avocați ai lui Sîrghi spun că nu știu nimic despre asta

La 22 februarie curent, Ministerul rus de Interne a adus acuzații liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și omului de afaceri, Veaceslav Platon, de organizarea unei grupări criminale internaționale și retragerea ilegală a 37 de miliarde de ruble din Rusia, în perioada 2013-2014.


Pub