(foto) Starea drumurile, la ora actuală: Două autocare și două camioane și-au suspendat circulația

Din cauza vremii instabile și a depunerii zăpezii pe carosabil, Inspectoratul Național de Patrulare informează că și-au suspendat mersul două camioane pe șoseaua Balcani direcția Leușeni și două autocare, care se deplasau de la mănăstirea Hâncu spre Chișinău, acestea transportau în jur de 100 pasageri.

Foto: Facebook

Pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă, iar vremea rămâine instabilă, astfel Inspectoratul Național de Patrulare reamintește și recomandă tuturor participanților la traficul rutier să respecte următoarele reguli: - informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo prognozate pentru următoarele ore; - respectați indicațiile inspectorilor de patrulare; - șoferii începători evitați pe cât posibil conducerea autovehiculului în această perioadă, experiența fiind redusă și riscul implicării în evenimente rutiere este mai mare.

INP / Sursa:Facebook
INP / Sursa:Facebook
INP / Sursa:Facebook

De asemenea, dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

La moment, în jur de 200 de inspectori de patrulare activează în regim sporit pe traseele naționale întrupentru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto care se află în dificultate.


Pub