Procuratura Generală, despre „scrisoarea” unui deținut în care spune că i s-ar fi plătit pentru a-l ucide pe Platon: Adresarea a fost întocmită la dictarea lui Platon

Procuratura Generală s-a autosesizat şi a purces la investigarea circumstanţelor pe marginea dezvăluirilor colegului de celulă al condamnatului Veaceslav Platon care ar fi scris o scrisoare Procurorului General, în care a declarat că i sa propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale.

Foto: UNIMEDIA

„S-a stabilit că, nici până astăzi o astfel de plângere nu a parvenit pe adresa Procuraturii Generale şi nici nu a fost expediată prin poşta instituţiei penitenciare în care cei doi sunt deţinuţi, așa cum fals au tirajat mai multe instituții media, fără a verifica mai întâi această informaţie.

În cadrul audierii, codeţinutul a confirmat faptul întocmirii respectivei adresări încă în luna decembrie 2018, menţionând doar că conţinutul acesteia nu corespunde realităţii, fiind alcătuită la insistenţa şi sub dictarea colegului său de celulă Veaceslav Platon, căruia ulterior i-a şi transmis-o, însă nu a trimis-o şi Procuraturii Generale.

El a prezentat în cadrul audierii şi motivele pentru care deținutul Platon l-ar fi determinat să facă acest lucru. La efectuarea măsurii procesuale de audiere a codeţinutului a fost utilizată tehnica de filmat autorizată, cu informarea persoanei audiate. De asemenea, Procuratura Generală va continua investigaţiile pentru determinarea tuturor circumstanţelor din acest caz”, a transmis Procuratura printr-un comunicat.

Amintim că recent portalul NewsMaker a scris că colegul de celulă al omului de afaceri Veaceslav Platon, Alexandru Sîrghi, ar fi scris o scrisoare procurorului general, în care a declarat că i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale. Potrivit sursei, scrisoarea nu a fost încă înmânată Procuraturii Generale.


Pub