(video) De Ziua Armatei Sovietice, PL și unioniștii de la ODIP au manifestat în fața Ambasadei Rusiei, cu pancarte „Sus Unirea”

În contextul Zilei Armatei Sovietice, unioniștii de la „UNIREA-ODIP”, împreună cu Partidul Liberal, au organizat astăzi un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău și au scandat „Jos propaganda”, „Jos ocupația”, „Sus Unirea”.

Foto: PL/ODIP

Potrivit manifestanților, această sărbătoare este inventată de propagandiști cu scopul de a proslăvi regimul criminal sovietic.

Unioniștii au adus cu ei sute de ziare ale Partidului Socialiștilor, pe care le-au lăsat în fața Ambasadei Rusiei.

„Prin acest flashmob, am dorit să transmitem mesajul că propaganda și manipularea rusă nu vor putea să ne decidă viitorul pentru următorii patru ani. Noi nu vindem patria pe bani, așa cum o fac socialiștii. Le-am adus cadou ziarele socialiștilor, întrucât știm foarte bine că în toată această campanie electorală, Rusia a sprijinit pe față PSRM. Cerem autorităților de la Moscova să nu se mai implice în politica internă a Republicii Moldova”, a declarat Vlad Bilețchi, liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, candidatul unionist de pe circumscripția nr. 26.

„Am avut o campanie electorală murdară, iar, cu părere de rău, Rusia s-a implicat și de această dată în ea. Nu mai tolerăm această atitudine, nu mai tolerăm propaganda și minciuna la care suntem supuși zilnic”, a declarat liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.


Pub