/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Perlele campaniei: Unii candidați la alegeri s-au dat în spectacol, alții au făcut promisiuni deocheate

missing
23 februarie 2019, ora 19:33

– Va rog sa mă alegeți deputat pentru că… numai prin aplicarea pedepsei cu moartea pentru deputați, miniștri, procurori și judecători putem stopa corupția, altfel vom juca încă 20 de ani de zile de-a reformele, numai așa”, Andrei Donică, candidat MP „Speranța-Nadejda”.

Donică mai propune ca cei care vor fi condamnați la pedeapsa cu moartea să-și doneze organele pacienților care se află pe patul de moarte.

Toți miniștrii care vor lua mandatele de miniștri, deputații, vor fi nevoiți să pună mâna pe Biblie, pe Constituție și să jure așa cum jură de obicei și pe urmă se semneze un contract în care el singur va semna că în caz că voi fi prins cu corupție la nivel de stat, condamnat la executare să fie donate organele mele moldovenilor care se află pe patul de moarte”, Andrei Donică, candidat MP „Speranța-Nadejda”.

Același candidat a venit cu inițiativa de a trimite autorii crimelor economice la închisoare pentru 101 ani.

Se face asta ușor, se așează coruptul sau persoana care a fost prinsă cu crime economice și se se spune: „Băiețele, 101 ani alegi sau poate alegi să aduci banii?””, Andrei Donică, candidat MP „Speranța-Nadejda”.

Pe de altă parte, concurenții din Partidul ȘOR au opinii diferite vizavi de persoanele condamnate pentru fraude economice.

Cunoaștem că domnul Ilan Șor este primul om de afaceri și primul om în genere în Istoria Țării Republica Moldova care a deschis schemele meschine a celor care au fost implicați în furtul miliardului”, Marina Tauber, PP Șor.

Cei din Partidul ȘOR speră să cucerească electoratul cu alte tipuri de promisiuni și inițiative.

Vreau să vă prezint un scurt concept, care a fost elaborat, despre cum va arăta Chișinăul atunci când Partidul ȘOR va ajunge la putere în circumscripțiile uninominale din Chișinău. Vă mulțumesc. Eu voi reveni”, Ilan Șor, PP Șor.

Vreau să vă prezint primul punct al programului meu. Este vorba despre lansarea unei curse directe peste ocean”, Rodica Ursu, canidată PP Șor.

Și candidatul socialist Alexandr Odințov vine cu propuneri curajoase.

De la strada Sarmizegetusa trebuie să fie construit un nou viaduc care să treacă peste calea ferată și să ajungă până la strada Mircea cel Bătrân”, Alexandr Odințov, candidat PSRM.

Iar candidatul independent Dumitru Cebotărescu vine cu inițiativa de a decriminaliza marijuana.

Ideea asta de a legaliza Marihuana nu cumva este propusă de Vladimir Gheorghevici? Că oamenii dacă o să fie sub caif să nu înțeleagă. Eu sunt acum tumăniț, intimidați, intoxicați, dar oricum mai gândesc. Dacă o să fie sub caif, gata, nu o să mai facă nimic în țara asta”, Alexandru Slusari, candidat ACUM.

Chiar aici am exemplu concret că tratamentul cu marihuana legal ar fi util. Noi avem trei persoane aici, care sunt foarte agresive. Dacă ar fi într-o țară unde este legal tratamentul medical cu canabisul, domnul Batrîncea, Slusari, domnul PL precis ar primi tratament cu canabis”, Dumitru Cebotarescu, candidat independent.

Cei de la Partidul Democrat speră însă că după ce vor ajunge în viitorul Legislativ, vor putea să țină sub control și fenomenele meteo.

E frig afară… Nu ne-am învățat să gestionăm încă timpul afară. O s-o facem și pe asta”, Vlad Plahotniuc, candidat PDM.

Până atunci însă, democrații le dau sfaturi concurenților electorali.

Dragă Andrei, politica în Republica Moldova trebuie să fie una curată, noi vedem că voi ne atacați pe noi de fiecare dată vorbiți despre persoane: criminalii, oligarhii, unul, al doilea, al treilea… Dacă consideri că altfel trebuie politica, probabil ai greșit și trebuie să-ți cauți altă ocupație”, Andrian Candu, candidat PDM.

De sfatul lui Andrian Candu a ascultat colegul său de partid Sergiu Sârbu, care în campania electorală și-a tot căutat „alte ocupații”.

Am făcut cunoștință cu acest, cu acest brav căluț, care este foarte blând și ne-a oferit această posibilitate să ne plimbăm pe acest drum bun din Răscăieți, care a fost făcut în cadrul programului Drumuri bune pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, candidat PDM.

Unii candidații și-au descoperit în campanie talentul de a cânta și nu au ezitat să-l demonstreze publicului.

Fuga, fuga, doi copii… Oleg..”, Dorin Chirtoacă, candidat PL.

Cine să trăiască, cine să trăiască, la mulți ani. Valentina Rotaru să trăiască, Valentina Rotaru să trăiască, la mulți ani”, Andrian Candu, candidat PDM.

O întrebare, domn președinte, cum credeți, ce muzică, ce cântec ar trebui noi să cântăm, în dimineața zilei de 25 februarie. Poate un Freddie Mercury ceva? Candu: „Daa, bine-înțeles.” Sîrbu: We are the championes”. Cred că o cântăm toată ziua pe 25”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram