Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.02.2019

Premierul Pavel Filip și observatori IRI au făcut un schimb de opinii privind desfășurarea campaniei electorale

Premierul Pavel Filip și observatori IRI au făcut un schimb de opinii privind desfășurarea campaniei electorale

Prim-ministrul Pavel Filip  a avut astăzi o întrevedere cu observatorii din partea Institutului Republican Internațional. Părțile au făcut un schimb de opinii privind modul în care se desfășoară campania electorală. Premierul Pavel Filip a menționat că autoritățile depun toate eforturile pentru a asigura alegeri corecte, transparente, conform tuturor standardelor internaționale.

În acest scop, a fost invitat și un număr mare de observatori care să monitorizeze desfășurarea scrutinului. Totodată, premierul a spus că mizează pe o atitudine corectă și obiectivă din partea observatorilor.

Misiunea IRI a fost acreditată de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova pentru a observa procesul electoral și își va desfășura activitatea în mod independent și nepărtinitor, fără a interveni în procesul electoral în conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova. IRI a desfășurat peste 200 de misiuni internaționale de observare a alegerilor la nivel global, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus