Actualitate

Polonia şi Lituania au semnat o declaraţie privind securitatea comună

Documentul susţine prezenţa militarilor americani în Europa Centrală şi de Est. ”Cred că în următoarele câteva luni vom cunoaşte decizia administraţiei SUA”, a spus şeful statului polonez. El a adăugat că speră ca Washingtonul să-şi suplimenteze efectivele în regiune şi să-şi extindă infrastructura de securitate şi echipamentul militar, scrie agerpres.ro.

La rândul său, Dalia Grybauskaite a dat asigurări că Lituania ”sprijină eforturile (Poloniei) pentru a avea cel mai mare contingent militar american cu putinţă pe teritoriul său”.

Miniştrii apărării polonez şi lituanian, Mariusz Błaszczak şi Raimundas Karoblis, au parafat joi un acord privitor la colaborarea militară între Varşovia şi Vilnius. Documentul este un prim pas către comunicaţii sigure privind schimbul de informaţii radar între forţele armate ale cele două ţări.

De asemenea, cei doi oficiali au semnat o scrisoare de intenţie privind afilierea Brigăzii mecanizate lituaniene Geležinis Vilkas (Lupul de Fier) şi a Brigăzii mecanizate 15 din armata poloneză la Divizia multinaţională nord-est de la Elblšg (nordul Poloniei) pe timp de pace.

http://www.paginaderusia.ro/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *