Rezultatele analizelor medicale ale liderilor blocului ACUM. În cazul lui Năstase, concentrația de mercur în sânge depășește de 4 ori valoarea normală

După ce ieri liderii blocului ACUM au menționat faptul că „există suspiciuni rezonabile” că ar fi fost otrăviți cu mercur, astăzi, Maia Sandu și Andrei Năstase și-au prezentat rezultatele analizelor medicale care ar confirma acest fapt.

Foto: UNIMEDIA

În cazul lui Năstase, cantitatea mercurului în sânge depăşeşte cu mult valoarea de referinţă. Potrivit datelor medicale, la data de 29 septembrie 2017, aceasta reflectă o valoare de 9,9.

În luna decembrie 2018, potrivit ultimei analize, concentrația de mercur în sânge era de 8,7, în timp ce limita normală este de 0 și 2.

analize / Sursa:Andrei Năstase
analize / Sursa:Andrei Năstase

În cazul liderii PAS, Maia Sandu, rezultatele reflectă că valoarea mercurului în sânge e de 2,7.

analize / Sursa:Maia Sandu

De menționat că Maia Sandu și Andrei Năstase spun că, în urma unor investigații medicale, au descoperit că au nivele sporite de metale grele în sânge. Liderii blocului ACUM susțin că „există suspiciuni rezonabile” că ar fi fost otrăviți cu mercur.

„A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers și am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase.

Am făcut tratament, a ajutat la coborârea nivelului acestor metale grele în sânge. După o perioada, testele recente au arătat iarăși o creștere. Medicii cu care am discutat au spus că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural, deci nu se poate întâmpla în mod natural. Sunt niște suspiciuni. Sunt niște lucruri pe care trebuie să le luăm în serios, în contextul atacurilor și atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun guvernarea în pericol”, a spus Maia Sandu.


Pub