Călin Vieru, despre contracandidații săi pe circumscripție: Năstase, „un oportunist”, iar Țuțu, „un titan al cugetării”

Candidatul indepedent Călin Vieru i-a trecut în revistă pe cei mai importanți concurenți electorali din acest scrutin, mai cu seamă pe contracandidații săi de pe circumscripția nr.33. Acesta l-a numit pe Andrei Năstase, dar și alți membri ai blocului ACUM, „oportuniști”, iar pe Constantin Țuțu, cu ironie, un „titan al cugetării”.

Foto: UNIMEDIA

Despre blocul ACUM, Vieru a afirmat că este o „formațiune de oportuniști, strânși din mai multe formațiuni, navetiști politici care după alegeri se vor răspândi fiecare în altă direcție, în funcție de avantajele lor personale, dintre care unii dintre ei au clare poziții antiromânești și antiunioniste”.

Despre contracandiatul pe circumscripția nr.33, Constantin Țuțu,Călin Vieru a spus ironic că devine „un expert în economie și finanțe, titan al cugetării. Băiatul acesta se ține numai de ceaslov și psaltiri, doar lucruri creștinești pentru trebuințele oamenilor, drum, casă, masă. Presupun că numle lui va fi scris pe clopotul bisericii, iar dacă clerul u va fi de aord, eu unul am să-l înaintez la ordinul republici, în grad de cel mai înalt cavaler”.

Vieru nu l-a trecut cu vederea nici pe Ilan Șor, despre care a spus că „va fi în Parlament un Pavel Morozov sau Grișka Kotovski infiltrat”.

Călin Vieru l-a catalogat pe Igor Dodon drept candidat electoral neoficial și a comentat scandalul eliberării piloților moldoveni din Afghanistan astfel:„epopeea cu ostaticii s-a transformat într-un Dom 2 sau Pole Ciudes”.


Pub