(video) Partidul Democrat ar fi gata să facă o coaliție cu PSRM. Vladimir Cebotari: „Noi avem două reguli de bază”

Partidul Democrat ar fi gata să facă o coaliție cu Partidul Socialiștilor. Cel puțin asta a declarat vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

„Dar sigur că nu este exclus nici un scenariu că nu va fi suficient mandate ca să creezi singur o coaliție de guvernare și atunci suntem deschiși și vom avea discuții cu toată lumea care are dorința și scopul ca să construim o Moldovă prosperă”.

Întrebat dacă PD-ul este gata să discute și cu PSRM, Cebotari a declarat că PD va discuta cu toată lumea. „Nu vom exclude nici un actor, pentru că noi vorbim de cei care obțin mandatul cetățenilor, votul cetățenilor, și mai ales dacă sunt mulți, noi nu o să marginalizăm pe niciunul dintre cetățenii noștri”.

Vicepreședintele PD a fost întrebat dacă PD-ul este gata să cedeze mai multe poziții cheie PSRM-ului, Cebotari spune că democrații au două reguli. „Prima regulă este acordul de asociere, care este singura cale de dezvoltare a Republicii Moldova. Și a doua regulă, linie roșie care nu va fi trecută. Orișice reformă, orice acțiune, orice lege va avea în primul rând interesul RM. [...] În baza acestor reguli, în limita acestor lucruri, suntem gata să negociem foarte multe lucruri. Noi suntem gata să facem alianță cu toată lumea de bună credință”. Întrebat dacă să ne așteptăm la un Guvern PD-PSRM, Cebotari a declarat că „noi o să ne așteptăm la un Guvern, format din oameni care vor să guverneze pentru țară, cum îi numim nu e atât de important.


Pub