Jurnal TV: Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat cu un cuțit noaptea trecută, în Penitenciarul nr. 13

Rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Asta ne-a spus unul dintre avocaţii lui Platon, Alexandru Botnariuc, scrie jurnaltv.md.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

Alături de colegii săi Eduard Rudenco şi Valeriu Pleşca, Botnariuc a mers azi la închisoare ca să verifice informaţia, dar accesul la clientul lor le-a fost interzis.

„Noaptea asta, rudele lui Platon Veaceslav au primit informaţia că el putea să fie înjunghiat cu cuţitul de două ori. Trebuie de verificat informaţia dată şi posibil că în legătură cu aceasta şi nu avem acces. Ascund crima. Informaţia dată noi n-o putem verifica. Fiind în incinta penitinciarului, a ieşit un medic a penetinciarului pentru a primi medicamente de la o persoană. Colegul meu l-a întrebat pe medic dacă este în viaţă Platon, care e starea sănătăţii, când ultima dată l-a văzut. Medicul ne ignoră, nu răspunde nici da, nici nu. Tăcere absolută”, a declarat avocatul Alexandru Botnariuc pentru Jurnal TV.

Amintim că colegul de celulă al omului de afaceri Veaceslav Platon, Alexandru Sîrghi, a scris o scrisoare procurorului general, în care a declarat că i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale. De asemenea, Sîrghi susține că în acest caz au fost implicați fostul său avocat și procurorul Procuraturii Anticorupție, Andrei Baeșu. Foștii și actualii avocați ai lui Sîrghi spun că nu știu nimic despre asta

Mai multe detalii găsiți pe newsmaker.md.

La data de 19 februarie, omul de afaceri Veaceslav Platon, care este deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, a ținut să vină cu un mesaj pe pagina sa de Facebook privind „motivul demisiei” fostului guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, dar și despre „o nouă fraudă bancară, în spatele căreia ar sta Vlad Plahotniuc”.

Amintim că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat în prima instanță la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

De asemenea, astăzi, 22 februarie, Ministerul rus de Interne aduce acuzații liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și omului de afaceri, Veaceslav Platon, de organizarea unei grupări criminale internaționale și retragerea ilegală a banilor din Federația Rusă. Plahotniuc și Platon au organizat un grup criminal internațional care a retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari).


Pub