Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sesiune de informare privind realizarea concursului de idei pentru amenajarea spațiilor aferente arborilor solari

   9654

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat vineri la o sesiune de informare, alături de tinerii arhitecți, înscriși la concursul de idei pentru amenajarea spațiilor aferente arborilor solari, proiect realizat de Primăria municipiului Chișinău și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Tinerii au fost informați despre condițiile și criteriile de elaborare a conceptelor de design, iar ulterior au vizitat cele două locații selectate de municipalitate: str. Pietonală „Eugen Doga" și aleea pietonală de pe bd. Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. P. Zadnipru, pentru amenajarea viitorilor arbori solari.     

Ruslan Codreanu a apreciat interesul participanților ca răspuns la apelul autorităților locale de a propune idei pentru amenajarea spațiilor din jurul celor doi arbori solari. Edilul a precizat că prin realizarea acestor două proiecte vor avea de câștigat atât administrația publică locală Chișinău, în special locuitorii municipiului, dar, de cealaltă parte și tinerii arhitecți/designeri, câștigători ai concursului, ale căror lucrări vor fi finanțate și respectiv, implementate, în cele 2 locații.    

La concursul de idei pentru amenajarea spațiilor aferente arborilor solari s-au înscris 29 de participanți. Conceptele de design elaborate de aceștia vor fi prezentate de către autori, în cadrul unui atelier public şi expuse în final votului chişinăuienilor. Două iniţiative ce vor acumula cel mai mare număr de voturi, vor fi realizate pe locațiile identificate: bd. Mircea cel Bătrân și strada pietonală Eugen Doga.

Proiectul amenajării de arbori solari este o inițiativă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, care cuprinde capitalele Serbiei, Tadjikistan, Georgiei și Republicii Moldova. Primii arbori solari vor fi instalaţi în Chişinău în această primăvară.