11:41:04 25.04.2024
Stiri

FOTO // Alte opt familii din Orhei și-au realizat visul - APARTAMENTE SOCIALE la doar 500 de lei pe luna

Partide/Comunicate 22.02.2019 12:07 Vizualizări925 Autor: Ziarul National
FOTO // Alte opt familii din Orhei și-au realizat visul - APARTAMENTE SOCIALE la doar 500 de lei pe luna


„Alte opt familii din municipiul Orhei și-au realizat visul pe care îl are practic fiecare tânăr din R. Moldova. Administrația publică locală a orașului le-a înmânat cheile de la noile apartamente sociale, pe care le-au primit în cadrul unui program implementat de primăria Orhei”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Tinerele familii vor locui în apartamente moderne, pentru care vor achita o sumă mai mică decât chiriile din oraș - 500 de lei lunar, timp de 35 de ani.

Apartamentele cu suprafața de 55 de metri pătrați sunt date în exploatare în variantă albă, beneficiind de geamuri termopan, ușă la intrare, sistem de încălzire autonomă, dar și toate comunicațiile incluse. Lucrările de construcție ale noului complex au început în vara anului trecut.

Sursa citată precizează că proiectul „Locuințe Sociale”, destinat angajaților din sectorul bugetar și tinerelor familii, a fost lansat în luna septembrie 2017, la inițiativa primarului degrevat de Orhei, Ilan Șor. Potrivit proiectului, care reprezintă o premieră pentru R. Moldova, beneficiarii programului vor achita timp de 35 ani o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Primăria Orhei subliniază că a elaborat și aprobat un regulament în baza căruia sunt depuse cereri și sunt acordate locuințele sociale. „Noile blocuri sunt construite pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. În prezent, municipiul Orhei este un oraș exemplu pentru R. Moldova în implementarea proiectelor sociale, inclusiv asigurarea familiilor tinere și angajaților bugetari culocuințe accesibile”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md