18:01:11 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Socialiștii ar fi încasat până la 50 000 de euro pentru a ÎNCETA un protest împotriva unor construcții. Chirtoacă confirmă DOVADA făcută publică

Anticorupție 22.02.2019 15:18 Vizualizări3895 Autor: Ziarul National
VIDEO // Socialiștii ar fi încasat până la 50 000 de euro pentru a ÎNCETA un protest împotriva unor construcții. Chirtoacă confirmă DOVADA făcută publică captură


Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, confirmă schema prin intermediul căreia consilierii municipali socialiști ar fi încasat sute de mii de euro de la unii agenți economici, pentru a înceta protestele organizate în ultimii ani în fața unor șantiere de construcție din municipiul Chișinău.

Potrivit unei înregistrări audio publicate pe rețele de socializare, un reprezentant al PSRM din Consiliul Municipal Chișinău negociază „prețul” sistării unui protest în fața șantierului.

Bărbatul, care ar fi reprezentantul unei firme de construcție, îi explică interlocutorului său, reprezentant al PSRM, că are toate actele în regulă și că trebuie să continue construcția. De asemenea, reprezentantul firmei întrebă ce trebuie să facă pentru ca să fie lăsat în pace. „Ce propuneți?”, întreabă socialistul la un moment dat. „20 de mii de dolari”, răspunde omul de afaceri.

Pretinsul reprezentant al PSRM i-a transmis că 20 000 de euro pentru încetarea protestului „sunt mărunțiș”: „Voi doar câștigați milioane”.

„Ne dați 50 000 de euro, vă facem întâlnire cu Ivan Ceban și aceasta este garanția că o să puteți lucra mai departe”, spune persoana care ar fi din partea socialiștilor.

Fostul primar Dorin Chirtoacă a distribuit imaginile apărute pe rețelele de socializare și spune că dânsul a atenționat mai demult despre această schemă a socialiștilor. „La o dezbatere de la RTR - Moldova, i-am amintit lui Odințov de la PSRM despre faptul că ei se ocupă cu estorcarea banilor de la cetățeni și de la companiile de construcții, atunci când umblă cu dărâmatul gardurilor prin oraș. Știam despre asta și am spus nu o dată, inclusiv public, încă din 2016-2017. Odințov a spus că... este minciună. Dar iată ca a apărut și o dovada între timp - o convorbire în care PSRM cere 50 000 de euro de la un constructor, pentru a nu-i face probleme. Iata și acțiunea din fața Primăriei a „eroilor” din PSRM: https://www.privesc.eu/citat/index/63805”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

Acest video a fost distribuit și de activistul Fiodor Ghelici: „Uitați-vă cine sunt socialiștii!!! Iată cum socialiștii folosesc pensionarii la proteste împotriva construcțiilor de case, dar în realitate, în acest timp negociază suma mitei”, a comentatGhelici.

Socialiștii nu au comentat, deocamdată, aceste acuzații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md