/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/UPDATE/ Avocatul lui Platon susține că acesta a fost înjunghiat ieri în închisoare. Administrația penitenciarelor neagă informația

missing
22 februarie 2019, ora 18:27

UPDATE, ORA: 18.45 Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) neagă această informație. 

„Dezmințim public informațiile vehiculate de către unele surse media, cu privire la “înjunghierea deținutului Platon Veaceslav”. Aceste informații sunt eronate. În Penitenciarul nr. 13, unde se află deținutul, nu au avut loc incidentele de natura menționată, ca atare nici condiția fizică a deținutului nu a avut de suferit”, se menționează într-un comunicat de la ANP.

Ne exprimăm regretul că instituțiile mass-media nu au verificat informația sau starea de sănătate a deținutului, înainte de a lansa public un fals. Toți cei care au publicat deja informațiile neverificate, sunt rugați să le dezmintă public, pentru a nu contribui la propagarea acestei dezinformări. Sperăm că familia deținutului Platon Veaceslav nu a fost afectată de aceste informații promovate în mass-media”, se mai spune în comunicat.

ORA: 18.27 Unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, afirmă că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat ieri, în penitenciar. Contactat de TV8, avocatul a spus că astăzi a mers la Penitenciarul nr. 13 să obțină o întrevedere cu clientul său, dar nu i s-a permis accesul. Mai mult, medicul din închisoare nu răspunde la întrebările avocaților, dacă Platon e viu și în ce stare se află. Pe de altă parte reprezentanții Ministerului Justiției spun că nu cunosc deocamdată o asemenea informație.

„Informația a fost primită noaptea aceasta de rude și noi, pentru a verifica informația dată ne-am deplasat la Penitenciarul nr. 13. Întrevederea iarăși nu ni s-a permis. cu noi nu discută nimeni. Am întrebat medicul dacă clientul nostru este în viață sau nu, dacă e adevărat că a fost lovit cu cuțitul? Cum se simte? Dacă s-a adresat după asistență medicală? Niciun răspuns nu am primit. Medicul pur și simplu tace. Nici nu confirmă, nici nu infirmă”, spune Bodnariuc.

Potrivit avocatului, rudele lui Veaceslav Platon au fost anunțate de surse din penitenciar.

„Noi și în noiembrie 2018, când persoana care se află cuma cu el în celulă a fost transferată la dânsul, deodată cum am primit informația despre acest transfer, a fost depusă cerere pe numele șefului, pentru a scoate persoana aceasta din celulă, pentru că noi avem informația că Platon poate fi omorât prin intermediul altor deținuți”, a spus apărătorul lui Platon.

Alexandru Bodnariuc spune că ultima oară s-a întâlnit cu Veaceslav Platon pe 4 februarie.

Reprezentanții Autorității Naționale a Penitenciarelor nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.

Contactat de TV8, secretarul de stat de la Ministerul Justiției Anatolie Munteanu a declarat că nu a fost informat despre faptul că deținutul Veaceaslav Platon ar fi fost înjunghiat: „De la dvs aflu, dați-mi voie să mă informez. Nimeni nu mi-a raportat despre un astfel de incident”, a spus Anatolie Munteanu.

Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 18 ani de pușcărie în dosarul privind fraudele de la BEM. În același timp, Curtea de Apel l-a condamnat la încă 25 de ani de pușcărie în dosarul companiilor de asigurări și coruperea mascaților de la Pantera. Acesta s-a declarat, de fiecare dată, nevinovat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram