/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Peste 200 de avocați, judecători și lucrători DNA au manifestat la Cluj față de ordonanța de urgență care modifică Legile Justiției

missing
22 februarie 2019, ora 19:16

Protestatarii de la Cluj s-au adunat astăzi în fața Curții de Apel, acolo unde se afla Ministrul Justiției, care a introdus marți o Ordonanță de Urgență cu modificări pentru legile din justiție.

„Nu corupție, justiție!”

Aceștia au anunțat că-și suspendă activitatea în semn de protest față de ultimele schimbări, despre care spun că extind controlul politic asupra justiției.

Probabil astăzi și luni cel târziu, toată țara va fi în blocaj, din cauza măsurilor luate de Guvernul României și din cauza, trebuie să spunem, și a legilor modificate anul trecut de către Parlamentul României, prin care s-au inventat tot felul de forme de speriat magistrații și de-i controlat politic”, Cristian Danileț, judecător.

Proteste au fost organizate în toată țara, iar instanțe și parchete din șase orașe au decis să-și suspende și ele activitatea începând de luni. Miercuri, la Adunarea Generală a parchetelor din ţară, se va decide dacă magistrații vor continua protestele și sub ce formă. Conform ultimelor modificări, numirile în funcțiile de vârf ale autorității judecătorești din România se vor face cu participarea tuturor membrilor CSM, unii dintre ei fiind numiți printr-un vot calificat drept „politic” de către Senat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram