image
Sursa foto: mediafax.ro

Manifestaţii violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate şi proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni

Grupuri de activişti au blocat autostrăzi în partea de nord-est a Spaniei, în timp ce 12 politicieni sunt judecaţi pentru declaraţia de independenţă a Cataloniei din 2017.

Autorităţile relatează că 11 autostrăzi din Catalonia au fost afectate de proteste. Poliţia încearcă să păstreze circulaţia normală, cu toate că au existat câteva incidente minore între poliţişti şi protestatari.

Membrii unui grup local, care lucrează sub numele Comitetul pentru Apărarea Republicii, au organizat proteste asemănătoare în regiunea Catalonia, pe fondul arestărilor celor care au făcut ilegal declaraţia de secesiune în parlamentul Cataloniei, scrie mediafax.ro.

Procesele pentru cei 12 separatişti au început săptămâna trecută la Madrid, în urma eşecului independenţei care a stârnit cea mai mare criză politică din Spania din ultimii ani.

Manifestanţii pro-independenţă au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceştia fiind însoţiţi de grupurile civile Omnium şi Adunarea Naţională Catalană. Un protest mult mai amplu este aşteptat să se întâmple spre seară.

Deocamdată, nu sunt ştiute exact dimensiunile protestelor pentru că poliţia a redeschis unele artere principale de drumuri, după ce obstacolele iniţiale au fost eliminate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: