image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Din lipsa de bani fura din subsolurile caselor, iar bunurile le vindea la prețuri simbolice; Ce pedeapsă riscă tânărul

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din capitală a fost reținut de polițiști pentru comiterea furturilor din subsolurile caselor de locuit. Suspectul anterior a mai fost judect pentru infracțiuni similare.

Potrivit poliției, individul este suspectat în trei cazuri.

Primul caz care s-a produs pe 15 decembrie 2018, individul a spart lacătului de la ușă și a pătruns în debaraua amplasată în subsolul unei case de locuit de pe str. Ion Creangă, de unde a furat trei aparate de găurit cauzând un prejudiciu în sumă de 9324 lei.

Alte două cazuri au avut loc în luna aceasta, unde tot prin deteriorarea lacătului a pătruns în subsol și a sustras bunuri materiale. Prejudiciul cauzat proprietarilor constituind circa 10 600 lei.

În cadrul audierilor el și–a recunoscut vina, comunicând polițiștilor că a comis furturile din lipsa mijloacelor financiare, iar bunurile sustrase le-a vândut la prețuri simbolice.

Forțele de ordine întreprind toate măsurile în depistarea bunurilor, pentru a fi întoarse proprietarilor.

Tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 240 de ore, sau cu închisoare de până la patru ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: