Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.02.2019

MEI a acordat diplome de onoare celor mai reprezentativi ghizi și asociații de turism din Moldova

MEI a acordat diplome de onoare celor mai reprezentativi ghizi și asociații de turism din Moldova

În contextul Zilei Internaționale a Ghidului de Turism, sărbătorită anual pe 21 februarie, Ministerul Economiei și Infrastructuri a acordat diplome de onoare celor mai reprezentativi ghizi și asociații de turism din Republica Moldova.  Iulia Costin, Secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a menționat despre necesitatea continuării unui dialog deschis între minister și Asociațiile din domeniul turismului, în vederea identificării și promovării unor noi forme de turism în Moldova, care ar spori numărul turiștilor în țară și ar promova țara noastră ca o destinație de turism autentică în inima Europei.

„Turismul este o ramură importantă pentru economia Republicii Moldova, fiind necesară dezvoltarea continuă a acesteia, promovarea imaginii țării și atragerea investițiilor străine. Astfel, este esențială evidențierea valorilor și specificului turismului în Republica Moldova pentru ca țara noastră să devină o destinație mai cunoscută și mai atractivă pentru vizitatori, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Acest lucru poate fi realizat inclusiv cu suportul ghizilor de turism, întrucât aceștia au rolul de a expune istoria, cultura, tradițiile, gastronomia și aspectul geomorfologic al țării”, a declarat Iulia Costin.

De asemenea, în cadrul întrunirii, reprezentanții MEI au discutat cu ghizii despre valorificarea atracțiilor turistice mai puțin populare, dar cu o semnificație istorică deosebită, despre elaborarea unor noi trasee turistice, precum și despre provocările acestei meserii foarte importante și în dezvoltarea economiei țării.

Anul trecut agențiile de turism şi tur-operatorii au acordat servicii turistice la 323,5 mii de turiști şi excursioniști, cu 13,5% mai mult decât în anul 2017.

În același timp, anul trecut, numărul de turiști şi excursioniști participanți la turismul intern a constituit 40,1 mii, în creștere cu 5,3% comparativ cu anul 2017. Deplasarea rezidenților moldoveni în interiorul țării, în scop turistic, a fost organizată în special de agențiile de turism şi tur-operatorii din Chișinău (45,2%), regiunile de dezvoltare Centru (27,6%) și Sud (25,0%), anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus