(video/update) Avocații lui Veaceslav Platon spun că nu pot afla dacă clientul lor este viu sau mort. Reacția ANP

(12:30) Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a menționat pentru UNIMEDIA că informația dată ar fi falsă. Alte detalii nu ne-a putut oferi.

(12:00) Avocații lui Veaceslav Platon spun că nu pot afla dacă clientul lor este viu sau mort. Asta după ce, ieri, în presă au apărut informații precum că colegului de celulă al omului de afaceri i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale.

„Domnișoară, din presă am aflat că s-a pregătit o tentativă de asasinare a lui Veaceslav Platon. Noi de trei săptămâni nu putem intra la întrevederi. Dorim să aflăm un singur lucru. E în viață clientul nostru sau nu? Dacă nu răspundeți, putem bănui că să sunteți implicată în tentativa de omor al lui Veaceslav Platon”, a spus avocatul lui Platon.

Reprezentanta penitenciarului a evitat să răspundă la întrebările avocaților.

Contactat telefonic de reporterul UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a menționat că se va informa și va reveni cu o reacție.

Revenim cu detalii.

De menționat că newsmaker.md a scris ieri despre faptul că colegului de celulă al omului de afaceri Veaceslav Platon, Alexandru Sîrghi, a scris o scrisoare procurorului general, în care a declarat că i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale. De asemenea, Sîrghi susține că în acest caz au fost implicați fostul său avocat și procurorul Procuraturii Anticorupție, Andrei Baeșu. Foștii și actualii avocați ai lui Sîrghi spun că nu știu nimic despre asta.

Amintim că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat în prima instanță la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.


Pub