(update) Funcționarii electorali, reținuți de grănicerii transnistreni au fost eliberați. Poliția a deschis o anchetă

(update 19:30) După trei ore de negocieri funcționarii au fost eliberați și calculatoarele au fost înapoiate. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de şefului adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc. De asemenea, Cavcaliuc ne-a mai spus că în calculatoarele sechestrate se aflau informații ce asigurau conexiunea direct la baza de date a Comisiei Electorale Centrale, cât și date cu caracter personal ale alegătorilor. În acest sens, autoritățile moldovenești au solicitat CEC-ului să blocheze baza de date de la distanță.

Gheorghe Cavcaliuc a menționat că a fost deschisă o anchetă în acest sens și urmează să revină cu detalii.

Foto: Sorin Ioniță

Trei persoane, printre care și doi funcționari electorali din Anenii Noi, preşedintele şi secretarul secției de votare cu numărul 48/10, sunt percheziționați de către separatiștii transnistreni la ieșirea din Localitatea Varnița. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu.

Din primele informații, aceștia se îndreptau spre satul Chircăiești, după o instruire electorală când au fost stopați la postul mixt de control, ce este situat la ieșirea din satul Varnița, raionul Anenii Noi, și percheziționați de către reprezentanții structurilor de forță de la Tiraspol.

De asemenea, acestora li s-a pus sechestru și pe două calculatoare în care se conțin informații despre alegători.


Pub