În ajun de alegeri „La protest cu familia”: Vino sâmbătă în PMAN și ia cu tine perechile de încălțăminte ale rudelor plecate peste hotare

În ajun de alegeri, pe 23 februarie, se anunță un protest în Piața Marii Adunări Naționale din centrul capitalei. Participanții la manifestație nu trebuie să fie înarmați cu pancarte și lozinci, ci cu o pereche de încălțaminte ale rudelor plecate peste hotare.

Foto: facebook/Aliona Rotaru

„Vino sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale și ia cu tine perechile de încălțaminte ale rudelor plecate peste hotare. Rude plecate nu de bunăvoie, ci plecate de viață grea.

Din țara asta oamenii pleacă, și-n urma lor rămân suflete frânte. Ei lasă în urmă sărbători la care nu vor mai putea fi, lasă în urmă ani, lasă părinți pe care îi vor vedea mai rar și, în cele mai dureroase cazuri, își lasă copiii, pentru când vor putea pleca cu toții împreună. Ei pleacă cu speranța că se vor întoarce. Dar asta, știm deja, că nu se-ntâmplă.

Dacă plecată peste hotare ți-e mama sau sora, sau poate plecați sunt tata și fratele, sau dacă plecați sunt toți, tu adu-i la protest. Ia câte o pereche de încălțaminte pentru fiecare și vino în Piața Marii Adunări Naționale, sâmbătă, la ora 11.00”, scriu organizatorii evenimentului pe facebook.


Pub