Republica Moldova la ONU: Susţinem integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei

Republica Moldova nu recunoaște anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă şi îşi reiterează preocuparea în legătură cu perpetuarea crizei din Ucraina şi a ostilităţilor din regiunile de Est ale ţării vecine, care afectează climatul de securitate din întreaga regiune.

Declaraţia a fost făcută ieri de secretarul de stat Tatiana Molcean la dezbaterile Adunării Generale a ONU dedicate examinării situației în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei.

Potrivit unui comunicat de presă, la dezbaterile deschise de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, secretarul de stat Tatiana Molcean a subliniat faptul că Republica Moldova nu recunoaște anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă şi a reiterat preocuparea în legătura cu perpetuarea crizei din Ucraina şi a ostilităţilor din regiunile de Est ale ţării vecine, care afectează climatul de securitate din întreaga regiune.

Totodată, a fost reconfirmată disponibilitatea Republicii Moldova de a sprijini şi în continuare eforturile Ucrainei pentru depăşirea crizei din Donbas şi restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

În altă ordine de idei, Tatiana Molcean, a evidențiat necesitatea sistării de către Federația Rusă a activităților destabilizatoare în regiunea din care face parte Ucraina și Republica Moldova, respectării cu strictețe a principiilor fundamentale de drept internațional și implementării depline a rezoluțiilor relevante ale Adunării Generale a ONU.

În particular este vorba despre rezoluțiile cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei și retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova

În perioada 20-21 februarie 2019, secretarul de stat pentru cooperare bilaterală și multilaterală, Tatiana Molcean, a efectuează o vizită de lucru la New York, Statele Unite ale Americii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.