Maia Sandu și Andrei Năstase: „Există suspiciuni rezonabile că am fost otrăviți cu mercur”// VIDEO

Co-președinții blocului electoral ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat astăzi că există suspiciuni rezonabile că ar fi fost otrăviți cu mercur. Aceasta după ce, potrivit lor, mai multe teste au arătat cantități exagerate de metale grele în sânge, iar medicii declară că o astfel de acumulare nu poate fi explicată în mod natural.

Astfel, lidera PAS Maia Sandu a menționat că a fost o perioadă în care a avut probleme de sănătate, a mers și și-a făcut teste și a descoperit că are un conținut exagerat de metale grele în sânge.

„Și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase. Am făcut tratament și acest tratament a ajutat la coborârea nivelului acestor metale grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere. Și medicii cu care am discutat noi spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural”, a spus Maia Sandu.

În acest context, ea a declarat că există niște suspiciuni „în contextul atacurilor, atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”.

Președintele Platformei DA Andrei Năstase s-a arătat convins că ei sunt ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări, „care îi dorește morți”.

„Ei au atentat la viața și la sănătatea noastră prin metale grele și o să vă spun și cum se cheamă unul dintre acele metale – este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea, și împotriva Maiei Sandu, și împotriva domnului Alexandru Machedon, și împotriva unor colegi de-ai noștri cu care ne-am aflat în același anturaj. Esențial este că și eu și doamna Sandu am fost supuși unor atacuri cu acest mercur, geneza căruia, deocamdată, nu este identificată”, a spus Andrei Năstase.

El a adăugat că specialiștii din străinătate au considerat că nu poate fi o geneză naturală, nu poate fi din alimentare, nu poate fi din aer, chiar dacă în RM sunt anumite probleme sub acest aspect.