Municipalitatea a recepționat 25 de autobuze noi ISUZU. Pe ce rute vor circula// FOTO

Primăria Chişinău a recepționat astăzi 25 de unități din totalul de 31 de autobuze ISUZU, achiziționate recent de municipalitate, și care au costat 78 milioane de lei.

În prezent, unitățile sunt în proces de testare, iar după înmatriculare vor fi scoase pe rutele municipale. Primele vehicule noi vor începe să circule pe străzile capitalei pe parcursul zilei de astăzi, începând cu ora 15:00.

Vitalie Butucel, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, a precizat că autobuzele noi vor fi distribuite în special, pe ruta nr. 5 „bd. Cuza-Vodă – str. Bucovinei”, pe nr. 19 „bd. Cuza-Vodă – bd. Moscova”, rută care va fi restabilită și nr. 26 „str. L. Deleanu – str. Doina”.

De asemenea, cele 6 unități din ultima tranșă sunt prevăzute pentru soluționarea problemei asigurării cu transport a călătorilor din strada N. Testemițanu, și anume pe ruta nr. 9 „Piața D. Cantemir – or. Codru.

Contractul încheiat între Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) și dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze „ISUZU” din Turcia, Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd. este de 78 mil. lei, iar surse pentru achiziționare au prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019.

Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport”, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri.

De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire etc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.