Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor privind salubrizarea străzilor și zonelor publice din capitală

   1754

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii curente, serviciile municipale de profil vor desfășura lucrări de salubrizare a străzilor, trotuarelor, parcurilor și scuarurilor din sectoarele capitalei.

Astfel, în perioada 18-22 februarie, Î.M. Regia „Exdrupo" va interveni prin salubrizarea mecanizată a străzilor și evacuarea reziduurilor de pe carosabil, pe următoarele adrese:

Sectorul Centru: str. Ismail, str. Pan Halippa, bd. D. Cantemir, str. Albișoara;

Sectorul Botanica: Viaduct, bd. Cuza-Vodă, str. Independenței, str. Trandafirilor;

Sectorul Ciocana: bd. Mircea cel Bătrân, str. M. Sadoveanu, str. P. Zadnipru, str. Vadul lui Vodă;

Sectorul Buiucani: str. M. Viteazul, Calea Ieșilor, str. I. Creangă, str. V. Belinski;

Sectorul Râșcani: str. Albișoara, Calea Orheiului. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va desfășura lucrări de salubrizare în Parcul „Valea Morilor", Parcul Catedralei Metropolitane, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", Parcul „Valea Trandafirilor"  și Scuarul „Mezon".

La capitolul salubrizarea trotuarelor, Regia locativ-comunală va mobiliza zilnic 8 utilaje HACO pentru intervenția în centrul istoric al orașului, dar și în sectoarele capitalei.

Totodată, 380 de muncitori vor fi antrenați la evacuarea nisipului de pe străzi, ca urmare a intervenției serviciilor de deszăpezire, precum și la colectarea deșeurilor vegetale de pe teritoriile gestionate.