00:55:12 29.03.2024
Stiri

FOTO // Autobuzele „cu scandal” au DISPĂRUT din centrul Chișinăului: Rutele municipale pe care vor circula primele unități de transport procurate de Primărie

Social 21.02.2019 14:13 Vizualizări1296 Autor: Ziarul National
FOTO // Autobuzele „cu scandal” au DISPĂRUT din centrul Chișinăului: Rutele municipale pe care vor circula primele unități de transport procurate de Primărie


Cele 25 de autobuze, expuse anterior în centrul Chișinăului, au ajuns astăzi la Parcul Urban de Autobuze (PUA), după ce Primăria capitalei a semnat ieri contractul prin care a achiziționat, cu 78 de milioane de lei, 31 de unități de transport de model „ISUZU” de la o uzină din Turcia.

Primele vehicule vor începe să circule pe străzile capitalei din după-amiaza zilei de astăzi, iar celelalte vor fi scoase pe rute după ce vor fi înmatriculate.

Vitalie Butucel, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, a anunțat că autobuzele noi vor fi distribuite în special pe ruta nr. 5 „bd. Cuza-Vodă - str. Bucovinei”, pe nr. 19 „bd. Cuza-Vodă - bd. Moscova”, rută care va fi restabilită, și nr. 26 „str. L. Deleanu – str. Doina”.

De asemenea, cele șase unități din ultima tranșă, sunt prevăzute pentru soluționarea problemei asigurării cu transport a călătorilor din strada N. Testemițanu, și anume pe ruta nr. 9 „Piața D. Cantemir – or. Codru

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a afirmat că, prin includerea la linie a noilor autobuze, fiecare a treia unitate care va circula pe rutele orășenești va fi nouă.

Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport”, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md