Un tânăr din capitală, încătușat de polițiștii din capitală pentru cel puțin trei furturi de locuințe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 20 de ani, domiciliat în capitală, în urma măsurilor întreprinse a fost reținut de ofițerii de investigație a sectorului Buiucani, din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, suspectat în comiterea furturilor din subsolurile caselor de locuit. Suspectul anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni similare.

Individul este suspectat în trei cazuri, polițiștii acumulând probe concludente ce demonstrează vinovăția. Astfel, în primul caz Inspectoratul Buiucani a fost alertat la data de 15 decembrie 2018, unde individul prin deteriorarea lacătului de la ușă, a pătruns în debaraua amplasată în subsolul unei case de locuit de pe strada Ion Creangă, de unde tainic a sustras un aparat de găurit de model „Metabo” și două aparate de găurit de model „Machita”, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 9.324 de lei.

Alte două cazuri au avut loc în luna februarie curent, unde tot prin deteriorarea lacătului a pătruns în subsol și a sustras bunuri materiale. Prejudiciul cauzat proprietarilor de către tânăr constituie circa 10.600 de lei.

În cadrul audierilor el și-a recunoscut vinovăția comunicând polițiștilor că a comis furturile din lipsa mijloacelor financiare iar bunurile sustrase le-a vândut la prețuri simbolice. Polițiștii întreprind toate măsurile în depistarea bunurilor, pentru a fi întoarse proprietarilor.

Tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...