Renato Usatîi către Platforma DA: Cât timp voi „luptați” în studiourile TV, oamenii mei stau la închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a criticat angajamentul blocului electoral ACUM, comparându-i pe liderii acestuia cu fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru acte de corupție, și președintele Igor Dodon. Despre aceasta Usatîi a declarat în cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare.

Astfel, Usatîi și-a exprimat indignarea față de faptul că blocul electoral a încercat să facă o legătură între „Partidul Nostru” și Plahotniuc, Dodon și Șor.

„Voi ați luptat în studiourile TV, iar oamenii mei stăteau la închisoare. Noi am trecut prin sute, mii de audieri, percheziții. Ni s-au deschis zeci de dosare penale. Oamenii mei v-au susținut la proteste. Ei au ieșit și au spus adevărul în timpul celui de-al doilea tur al alegerii primarului în Chișinău”, a subliniat liderul PN.

În legătură cu aceasta, Renato Usatîi a prezis moartea politică a Platformei „Demnitate și Adevăr”: „la fel ca toți cei care au avut de-a face cu Filat, cu Plahotniuc”.

„Andrei Năstase este al doilea Filat, la fel ca Dodon. Atunci când el are nevoie, este alături. Eu n-am atacat niciodată partidele care au fost împotriva lui Plahotniuc, dar acum, după această palmă, nu vreau să văd pe nimeni din voi. Noi, „Partidul Nostru”, chiar dacă suntem orfani politici, ne bucurăm totuși respectul cetățenilor. Iar asta pentru că voi nu vă deosebiți nici de Dodon, nici de Filat”, a adăugat Renato Usatîi.

Anterior s-a anunțat că liderii blocului electoral ACUM au semnat un angajament „în fața alegătorilor”. Din acesta reiese că, pe lângă PDM, PSRM și Partidul Șor, ACUM a inclus în lista partidelor pro-oligarhice și „Partidul Nostru”. Caracteristic însă este faptul că semnarea angajamentului a avut loc într-o sală care îi aparține lui Ilan Șor, condamnat în dosarul „furtului miliardului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...