Noi provocări la întâlnirile cu Năstase
Social 20 februarie 2019, 23:54 | 2367

Nici o zi fără intimidări şi provocări. Candidatul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS în circumscripţia 33, Andrei Năstase, a fost bruiat aseară de mai mulţi tineri, susţinători de-ai lui Constantin Ţuţu, în timpul unei întâlniri electorale în oraşul Codru. Unii dintre aceştia au dat dovadă de un comportament evident provocator, au dat muzica la maximum în boxele maşinii pentru a bruia discursurile şi au arătat semne obscene susţinătorilor Blocului ACUM. În replică, unul dintre polițiștii prezenți la întrevedere a spus că nu a intervenit pentru... a nu încălca dreptul la libera exprimare.

Mai mulţi tineri s-au infiltrat în mulţime, scandând mesaje împotriva candidatului Blocului ACUM Platforma DA şi PAS în circumscripţia 33, Andrei Năstase.

Cetăţenii veniţi la întrunirea electorală au scandat împotriva tinerilor puşi pe scandal, iar Andrei Năstase a declarat că în spatele acestora s-ar afla contracandidatul său, deputatul PD Constantin Ţuţu.

Năstase a făcut apel către poliţie ca să-i scoată din mulţime pe provocatorii în stare de ebrietate.

Cu toate acestea, poliţiştii prezenţi la întrunire nu au reacţionat în niciun fel nici măcar atunci când un tânăr s-a apropiat cu maşina de oamenii care participau la întrunirea electorală şi a dat muzica la maximum, făcând imposibilă comunicarea dintre candidat şi alegători.

Individul a continuat să manifeste un comportament provocator, a dat muzica și mai tare şi a arătat gesturi obscene participanţilor la întâlnirea electorală. Totul - sub privirile poliţiştlor.

Totul s-a petrecut sub ochii unui polițist care s-a prezentat drept şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Centru, Igor Hlopeţchi.

Chiar dacă a spus iniţial că "o să se clarifice", mai târziu Igor Hlopeţchi a negat că l-ar fi văzut pe tânărul care a dat muzica la maximum.

Localnicii spun că persoanele care au dat peste cap buna desfăşurare a întâlnirii electorale ar fi fost aduse în mod organizat.

Unii dintre tinerii care s-au dat în spectacol nici nu ascund că sunt susţinători de-ai lui Constantin Ţuţu.

Candidatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS în circumscripţia 33, Andrei Năstase, spune că nici după ce plecat pe la casele oamenilor nu a fost lăsat în pace de provocatori.

Printre tinerii care l-au urmărit pe candidatul Andrei Năstase s-a numărat şi fostul consilier PD în oraşul Codru Ruslan Cocârţa. El a fost filmat recent luându-i apărarea deputatului PD Constantin Ţuţu, într-o discuţie cu un cetăţean. Blocul ACUM Platforma DA și PAS a sesizat Procuratura Generală, Comisia Electorală Centrală şi ambasadele acreditate la Chişinău în legătură cu - cităm -"inițierea unei campanii de intimidare și persecutare a concurenților electorali din partea Blocului ACUM". În sesizare se vorbește despre două cazuri, care s-au produs pe 18 februarie, la întâlnirea cu alegătorii din comuna Băcioi, și pe 19 februarie, la întrevederea cu locuitorii orașului Codru.

Amintim că, ieri, la întâlnirea cu alegătorii din comuna Băcioi, Andrei Năstase a fost nu doar huiduit, dar și îmbrâncit.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție Chișinău Natalia Stati nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie. Nu a fost de găsit nici şeful PD, Vladimir Plahotniuc, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, sau deputatul PD Constantin Ţuţu. Amintim că în cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi de anul trecut, Andrei Năstase a acumulat 80 la sută din voturi la Băcioi şi 73 la sută în oraşul Codru.

Opinia ta contează. Comentează!