(video) Ilan Șor promite bătrânilor pensii minime de 5000 de lei, medicamente gratuite și să anuleze impozitele, dacă ajunge în Parlament

Pensii minime de 5000 de lei, medicamente gratuite și anularea impozitelor directe și indirecte. Acestea sunt promisiunile electorale ale candidatului în circumscripția uninominală nr. 18, or. Orhei, Ilan Șor. Astfel de angajamente au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Consider că timp de 28 de ani, statul a avut o atitudine mizerabilă față de pensionari. S-a făcut totul ca viața lor să devină grea și insuportabilă”, a declarat Șor.

Astfel, primarul degrevat de Orhei promite bătrânilor anularea impozitelor directe și indirecte pentru pensionari, ceea ce arduce la reducerea mărfurilor și serviciilor pe care le procură cu aproximativ 30%.

„Statul cu o mână oferă bătrânilor pensii, iar cu cealaltă o ia prin impozite. Din acest motiv Partidul Șor și-a propus anularea tuturor impozitelor”, a menționat Șor.

De asemenea, programul formațiunii prevede majorarea pensiei minime până la cel puțin 5.000 de lei, dar și asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite.

„Voi face tot posibilul ca pensionarii noștri să trăiască bine. Dacă câștigăm alegerile, promitem să asigurăm medicamente gratuite bătrânilor, pentru că noi considerăm că este o parte importantă din viața lor”, a mai adăugat politicianul.

UNIMEDIA amintește că încă o ședință de judedacă în dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul va fi amânată. Ilan Șor urma să apară astăzi, 20 februarie, în fața magistraților, după ce la data de 21 ianuarie 2019, ședința a fost amânată din motiv că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse anterior pe caz.


Pub