(video) Doctorul în istorie, Andrei Groza: „Limba pe care au vorbit-o primii oameni pe Pământ a fost limba română”

Prim-prorectorul Academiei de Administrare Publică, Andrei Groza, consideră că limba română a fost prima vorbită de către omenire.

Foto: realitatealive.md

Groza a publicat anul trecut lucrarea „Limba română-fundament al nașterii societății umane”, în care, spune el, a încercat să aducă „argumente prin care se poate de dovedit că limba pe care au vorbit-o primii oameni pe Pământ a fost limba pe care atăzi noi toți o numim limba română”.

Potrivit doctorului în istorie și conferențiarului universitar, limbile greacă, latină, sanscrită au fost inventate mult mai târziu și erau vorbite de „în palate, erau limbi oficiale, erau limibi de administrație, iar oamenii simpli vorbeau limba populară, care nu avea atunci nume. Pentru prima dată a început a fi numită limba rumână, în Imperiul Bizantin, denumire care nu a existat până în secolul al 16-lea. Statul acela mare, pe care îl cunoaștem sub denumirea de Imperiul Bizantin, de fapt purta denumriea oficială de Rumânia”, a spus Groza într-o conferință de presă intitulată „Antiromânismul în acțiune sau Ce se va întâmpla cu cu știința, dacă socialiștii vor accede la guvernare”.


Pub