(video) Blocul ACUM: La Munchen, „Igor Dodon a pus pe masa unor parteneri occidentali un plan de federalizare a Republicii Moldova”

Reprezentanții blocului ACUM susțin că Igor Dodon „a prezentat la Munchen un plan de federalizare a Republicii Moldova”. Despre aceasta a anunțat candidatul ACUM în circumscripția Călărași, Igor Munteanu.

„Câteva zile în urmă, Igor Dodon a pus pe masa unor parteneri occidentali un plan de federalizare, aflându-se la Conferința pentru securitate, la Munchen. Este un plan rusesc care contrazice Constituția Republicii Moldova și care invocă egalitatea a două state, într-un document care urmărește transnistrizarea Republicii Moldova”, a spus Igor Munteanu.

Munteanu mai spune că „documentul va ajuta regiunea transistreană să rupă blocada nerecunoașterii sale externe, fără ca Republica Moldova să obțină ceva în schimb”.

Potrivit lui Munteanu, această informație „a parvenit din mai multe surse, inclusiv din partea celor care au participat la conferința de la Munchen”.

Săptămâna trecută, Igor Dodon a participat la Conferința Internațională de Securitate de la München, Germania, unde a avut o întrevedere de lucru cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.


Pub