Mold-street: Compania bulgară Doverie anunță că încă nu a cumpărat Moldindconbank

Doverie United Holding AD, proprietarul companiei Doverie-Invest AD ce ar urma să cumpere Moldindconbank a emis un comunicat la Bursa de la Sofia în care susține că încă nu a cumpărat instituţia financiară, scrie mold-street.com.

Foto: UNIMEDIA

„În prezent, Doverie-Invest AD, filiala Doverie-United Holding AD, a semnat un acord preliminar pentru achiziționarea de 63,8865% din capitalul Moldindconbank SA.

Conform acordului preliminar, Doverie-Invest AD are dreptul să participe la licitația publică pentru achiziționarea pachetului de acțiuni în bancă. Aceste informații au fost deja anunțate de către Doverie - United Holding AD în mod corespunzător.

În prezent, licitația publică nu a avut loc și nu există o tranzacție finală pentru achiziționarea acțiunilor. Finalizarea eventuală a tranzacției va fi anunțată în mod corespunzător de către Doverie - Unified Holding AD", se arată într-un comunicatul holdingului bulgar.

Recent Agenția Proprietății Publice (APP), în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, fosta bancă a lui Veaceslav Platon. Tranzacția în valoare de 760,11 milioane lei a fost realizată luni, 18 februarie 2019, la Bursa de Valori a Moldovei.


Pub