Colegul de celulă al lui Veaceslav Platon, scrisoare pentru procurorul general: „Mi s-a propus să-l omor pe Platon în schimbul libertății mele”

Colegul de celulă al omului de afaceri Veaceslav Platon, Alexandru Sîrghi, a scris o scrisoare procurorului general, în care a declarat că i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale. De asemenea, Sîrghi susține că în acest caz au fost implicați fostul său avocat și procurorul Procuraturii Anticorupție, Andrei Baeșu. Foștii și actualii avocați ai lui Sîrghi spun că nu știu nimic despre asta, scrie newsmaker.md.

Foto: UNIMEDIA

O scrisoare din partea lui Alexandru Sîrghi, din data de 3 ianuarie 2019, a fost transmisă de o sursă către newsmaker.md, care a insistat asupra anonimatului. Potrivit sursei, scrisoarea nu a fost încă înmânată Procuraturii Generale.

În această scrisoare, adresată procurorului general, colegul de cameră al lui Platon, Alexandru Sîrghi, condamnat la aproape 19 ani de închisoare, acuzat de fraudă, susține că i s-a propus să-l „omoare în timpul unei altercații" pe Platon în schimbul libertății.

Sîrghi scrie că, în luna octombrie 2018, a fost transferat din celula 142, din închisoarea nr. 13, în cea de-a 7-a celulă în care stă Veaceslav Platon.

cerere / Sursa:http://newsmaker.md
cerere / Sursa:newsmaker.md

Avocatul Lilian Maliga, care este menționat în scrisoarea lui Sîrghi, a numit informațiile date „prostii". El a spus că în perioada în care era avocatul lui Sîrghi toate întâlnirile cu el au fost documentate în conformitate cu regulile închisorii nr. 13.

„L-am vizitat acolo de câteva ori, aceasta este lucrul meu. Întotdeauna eram singur, toate acestea pot fi verificate. Există un birou, totul este clar: ce făceam acolo, cât timp petrecusem, cu cine eram ", a spus Maliga.

Mai multe detalii găsiți pe newsmaker.md.

Amintim că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat în prima instanță la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Ieri, omul de afaceri Veaceslav Platon, care este deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, a ținut să vină cu un mesaj pe pagina sa de Facebook privind „motivul demisiei” fostului guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, dar și despre „o nouă fraudă bancară, în spatele căreia ar sta Vlad Plahotniuc”.


Pub