OPINIE / Cum am fost la întâlnirea cu Vlad Plahotniuc

Jurnalista Veronica Gorea, de la ziarul săptămânal „Expresul” a fost prezentă la o întrunire dintre Ludmila Guzun, candidată PDM în circumscripția nr. 16 Ungheni, și Vladimir Plahotniuc, candidat în cicumscripția nr. 17 Nisporeni, și managerii școlari din raionul Ungheni. Această întrunire a avut loc imediat după ședința cu cei din urmă și Iulia Pancu, vicepreședinta raionului Ungheni.

Iată cum s-au desfășurat lucrurile:

„Imediat după ședința cu managerii școlari din raionul Ungheni, planificată pentru miercuri, 20 februarie, Iulia Pancu, vicepreședinta raionului Ungheni, a intervenit și a solicitat ca doritorii să rămână la o întâlnire cu doi candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fără să concretizeze numele lor. Dar, până au venit aceștia, dânsa i-a rugat pe cei prezenți să iasă afară, pentru a aerisi sala. Majoritatea s-a conformat solicitării, nu și eu”, scrie jurnalista Gorea. Aceasta nu a fost singura încercare a funcționarilor din regiune de a-i distrage atenția jurnalistei și a asigura absența acesteia la întrunirea electorală a candidaților PDM.

„Chiar dacă cei prezenți erau în marea lor majoritate din raionul Ungheni, primul a luat cuvântul Vladimir Plahotniuc, care a și utilizat cea mai mare parte din timpul preconizat pentru această întâlnire. Dânsul nu a pregetat să spună că-și trage rădăcinile din satul Costuleni, unde au trăit buneii lui. A reamintit că este originar din raionul Nisporeni, după care a promis că va acorda o atenție mai mare raionului Ungheni, dar asta, vorba lui, „să rămână între noi”. A recunoscut că, în perioada guvernării PDM, Ungheniul a fost cam uitat”, scrie Veronica Gorea.

Editorialul integral în puteți citi pe Expresul.md.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.